Analog mixning

Mix av din musik från grunden

Fullständigt analog mix och summering.
Fullständigt analog mix och summering.

För att ni ska få uppleva största möjliga analogvärme i er musikproduktion rekommenderar vi vår allra bästa behandling av er musik – komplett analog mix.

Vill ni uppnå maximal kvalitet på er produktion är valet enkelt: analog mix. Fördelarna jämfört med att mixa digitalt är många.
Bland annat blir resultatet kraftigt förbättrad:

 • Stereoseparation
 • Transparens
 • Klarhet
 • Tydlighet
 • 3-dimensionalitet

Behöver du hjälp med din mix?

Saknar du rätt utrustning för att mixa din musik? 
Har du inte tid eller möjlighet att mixa själv? 
Känner du att dina kunskaper och din erfarenhet inte ger dig det resultat som du söker? Eller vill du helt enkelt ha någon annans kreativa input på din musik, ett par extra öron? 

Då har du kommit rätt. Därför att hos oss får du den kanske mest erfarna och rutinerade mixteknikern i Sverige.

Läs mer om vilka Joakim arbetat åt tidigare:

Analoga kompressorer och Focusrite Blue 315 Mk I equalizer i mix och mastring.
Vi använder analoga kompressorer och equalizers i mix och mastring.

Hur går det till praktiskt?

Förberedelser

Att mixa din musik hos Panorama Music innebär att du lämnar över arbetet med slutmixen till oss. För att kunna utföra ett så bra arbete som möjligt är det naturligtvis viktigt att förutsättningarna är optimala. Därför rekommenderar vi att du exporterar spåren i din musikproduktion utan reverb eller korrigerande plug-in effekter som EQ, kompressor, limiter med mera. På så sätt har vi större möjligheter att korrigera och anpassa de inspelade spåren i mix på bästa sätt. Däremot om du använder plug-ins för att skapa speciella effekter som chorus, flanger, phaser, auto-tune, distorsion och liknande kan du låta dem vara kvar.

Volym och panorering

I princip spelar det inte så stor roll vilken volymnivå du har på varje spår, så länge som det inte går på rött, eftersom vi gör all nödvändig korrigering i mix. På samma sätt spelar det mindre roll med automation av volymen. Således kan du lämna volymfadern på 0 dB och stänga av volym-automation när du bouncar dina filer. Däremot om du har gjort utjämnande volym-automation på ett sångspår, eller om du till exempel har väldigt stora volymskillnader på ett instrument mellan olika partier i låten, kan du låta automationen vara kvar när du bouncar dina filer. 
Spår som är i mono och panorerade behöver du inte bounca till en stereofil. Tvärtemot kan du bounca dem som en monofil utan panorering.

Kontroll av filer innan du skickar

Det är naturligtvis mycket viktigt att alla filer till din produktion startar från samma startpunkt. Efter att du har exporterat dina filer från ditt projekt kan du importera dem i ett nytt tomt projekt. När du lyssnar ska det låta likadant som din produktion var tänkt. Kontrollera även att endast avsett instrument hörs i respektive spår så att inget blir dubblerat.

Filexport av dina stems

Vi kan ta emot de flesta vanligtvis förekommande filformat och kombinationer av sample-rate och bitdjup. Men vi föredrar WAV-filer 44,1kHz 24bit Mono eller Stereo interleaved.

Filöverföring

Lägg dina exporterade WAV-filer i en mapp som du sedan komprimerar till .ZIP. Du kan skicka filerna med filöverföringstjänster som till exempel Sprend eller Wetransfer. Du kan också skicka en länk till en mapp på molntjänster som till exempel Dropbox eller Google Drive. Vi rekommenderar däremot inte att använda OneDrive för fildelning.

Mix av din musik

Vi utför allt arbete på ”first come – first served” basis, alltså utefter den ordning som materialet anländer. Har du särskilda önskemål om expressleverans och kort deadline, kontakta oss så löser vi det!

Lyssning och feedback

Vi skickar alltid en MP3 med färdig mix till dig för att lyssna på. Du är välkommen med feedback om resultatet och om något behöver ändras. Om du upptäcker något fel i din mix, går det bra att skicka nya filer som vi använder i stället.
Vi arbetar med analog utrustning vid mix, det gör att recall av inställningar blir lite mer komplicerat än om man enbart arbetar digitalt. Vi ber dig därför att försöka återkoppla så snart som möjligt efter du lyssnat på mixen.

Leverans

Vi levererar färdig master till dig vanligtvis som WAV-fil 44,1kHz 24bit Stereo interleaved, efter att du har betalat. Övriga filformat på begäran.

Mixprocessen – vad görs med din musik

Under mixprocessen genomgår låtmaterialet flera steg av korrigering och justering. De olika stegen görs vanligtvis i den ordning som beskrivs nedan, eftersom föregående steg alltid påverkar nästföljande. Men även just därför kan det behövas gå tillbaka till tidigare steg och justera löpande under processens gång.

Genomlyssning

Först lyssnar vi igenom låtmaterialet för att få en uppfattning om sound, genre, stil och eventuella uppenbara fel och brister. Om du bifogat referensmusik för soundet, jämför vi låtmaterialet mot den. På samma sätt rekommenderar vi att du även skickar med en guide-mix av din produktion så att vi kan få en uppfattning om hur du har tänkt produktionen.

Westlake Audio BBSM-12 studiomonitorer som används i mix.
Vi använder Westlake Audio BBSM-12 studiomonitorer i mix.
Analog mixning

Att mixa analogt skiljer sig från att mixa digitalt på framför allt två viktiga områden. För det första använder vi analoga EQ och kompressorer i stället för plug-ins. Med andra ord äkta vara i stället för kopia. För det andra sker summeringen analogt i stället för digitalt vilket ger mycket förbättrad stereoseparation, transparens, klarhet, tydlighet samt 3-dimensionalitet.

Reverb

När du anlitar Panorama Music för att mixa din musikproduktion använder vi i första hand inte plug-in reverb utan dedikerade reverbprocessorer. Framför allt vår Bricasti M7 vilken ger den högsta nivån av musikalitet man kan tänka sig i en modern reverbprocessor. Den är utvecklad av tre stycken före detta anställda hos Lexicon som ville bygga ett helt kompromisslöst reverb, vilket de flesta anser att de har lyckats med.

Mastring tillsammans med mixningen

För att erbjuda er största möjliga konstnärliga överblick och kontroll så erbjuder Panorama Music en unik tjänst vid mix av din musik, vi gör mastring i samband med mixen. Fördelarna är många, ni kan omedelbart jämföra mixen med er favorit referensmusik, den påverkan mastringen gör på balansen i mixen kan justeras på ett ögonblick. Vi kan korrigera i mixen om något element i mixen skulle visa sig sticka ut överdrivet efter mastring. Vilket leder till att du slipper alla negativa överraskningar som kan uppstå vid mastring som görs efter att mixen är klar. Dessutom är tjänsten inkluderad vilket gör att du sparar också mycket pengar och värdefull tid då du inte behöver besöka en annan mastringstudio.

TC electronics LM2 analysverktyg används för att säkerställa loudness nivå på -14 LUFS.
Vi använder analysverktyg för att säkerställa rätt loudness nivå.

Prislista Analog Mix

ENKLARE MIX – UPP TILL 32 SPÅR

3500 SEK Halvdag

 • Mastring – Inkluderat
 • Singback – Inkluderat
 • Instrumental – Inkluderat
 • Mastered for iTunes – Inkluderat
 • Analogvärme – Garanterat!
AVANCERAD MIX – FLER ÄN 32 SPÅR

7000 SEK Heldag

 • Mastring – Inkluderat
 • Singback – Inkluderat
 • Instrumental – Inkluderat
 • Mastered for iTunes – Inkluderat
 • Analogvärme – Garanterat!
EP ELLER ALBUM, FLERA LÅTAR

RING för pris!

 • Mastring – Inkluderat
 • Singback – Inkluderat
 • Instrumental – Inkluderat
 • Mastered for iTunes – Inkluderat
 • Analogvärme – Garanterat!

Beställ nu!

Kontakt:

Telefon: 0733-82 10 67

E-post: joakim(at)panoramamusic.org

Eller fyll i formuläret så blir du kontaktad.

MASTRING FRÅN STEREOFIL

Ni mixar själva och Joakim gör mastring av er stereofil med analog signalbearbetning. Detta är vårt billigaste alternativ.

MASTRING FRÅN STEMS

Ett kostnadseffektivt alternativ till att göra en komplett mix från början är att göra mastring från stereo sub-grupper, så kallade stems.

MUSIKPRODUKTION

Vi utför alla typer av inspelningsprojekt. NI kan vara säkra på att er inspelning håller högsta möjliga kvalitet, digitalt eller analogt.